Få inspiration til en mere økologisk livsstil

20 januar 2017 Emilie Jacobsen

Der er mange fordele ved at spise økologisk mad. For frugter og grøntsager gælder, at de er blevet dyrket uden en lang række forskellige sprøjtemidler. Det gør, at du ikke får sprøjtemidlerne ind i dit system. Selvom du vasker grøntsagerne, er det ikke muligt at slippe af med al sprøjtegiften. Økologisk kød, økologiske æg og økologiske mælkeprodukter kommer alle fra dyr, hvor der har været et større fokus på dyrevelfærd, end der er med for eksempel buræg. Det er derfor en god mulighed for dig for at spise nogle produkter fra dyr, der har haft det godt. Det vil du også ofte kunne smage på det – særligt på kødet. 

Hvis du har brug inspiration og gode råd til, hvordan du kan spise mere økologisk, kan du følge bloggen oekofrugt.dk. Bloggen bliver skrevet af Anna, der prøver at leve 100 % økologisk. Det er selvfølgelig svært, og hun gør sig mange tanker omkring det. Det kan du læse meget mere om på hendes blog. Her skriver hun nemlig regelmæssigt en klumme om de tanker, hun gør sig om økologi. 

For nylig har hun for eksempel skrevet et indlæg om, at sundhed ikke bare er at spise sund mad. Det handler også om at holde sine ben og fødder sunde. På den måde kommer Anna rundt om hele kroppen med sine skriverier. Hun er aldrig fordømmende eller nedgørende. Hun ved udemærket, at det er svært at leve sundt, og at det er svært at leve 100 % økologisk. Det er derfor ikke noget, hun kræver af sine læsere. Hun forsøger bare at oplyse dem og inspirere dem. 

Udover at blive klogere på, hvad Anna tænker, kan du også finde en række gode opskrifter, som du kan bruge i din hverdag. Det er for eksempel opskrifter på kager. Hvis du vil lave en økologisk gulerodskage, er det nemt nok, da det er rimelig nemt at få danske, økologiske gulerødder. Hvis du gerne vil lave en banankage eller en chokoladekage, kan det straks blive sværere. Bananer og chokolade produceres typisk i lande, hvor der ikke er nær så meget fokus på økologi som i Danmark. Det kan derfor være både dyrt og svært at finde de økologiske råvarer. 

I Annas opskrift på banankage kan du for eksempel også læse, hvor hun har købt bananerne henne. Det gør det meget nemmere for dig at finde frem til en forretning i nærheden af, hvor du bor. Læs mere på http://oekofrugt.dk/ 

Flere Nyheder