Hvornår har jeg brug for en alkoholbehandling?

10 June 2022 Astrid Pedersen

editorial

Det øjeblik du opnår en erkendelse af, at dit alkoholforbrug er gået hen og blevet et problem, bør du hurtigst muligt søge professionel hjælp i form af en alkoholbehandling. Det er nemlig slet ikke sikkert at du om blot få måneder vil være i stand til at opnå denne form for erkendelse.

Når først afhængigheden tager over går forstanden og rationalet desværre som oftest fløjten. Det er symptomatisk for misbrugere at de er ude af stand til at erkende deres problem, også selv om dette er temmelig alvorligt og måske har stået på i mange år.

Forstillelse og bedrag – ikke mindst selvbedrag – er vigtige dele af afhængighedens anatomi. Derfor handler det om at smede mens jernet er varmt, og sørge for at komme i behandling så hurtigt som overhovedet muligt.

alkoholbehandling

Hvordan foregår en alkoholbehandling?

I mange tilfælde vil en alkoholbehandling kunne foregå ambulant ved hjælp af antabus behandling. Denne form for alkoholbehandling er dog kun egnet for mennesker med et forholdsvis kortvarigt eller knap så svært misbrug.

Har du drukket for meget igennem mange år, og har du dermed oparbejdet et omfattende misbrug af de våde varer, kan det i stedet anbefales at du lader dig indskrive til behandling på et misbrugscenter. Når du er indlagt på et misbrugscenter har du ikke adgang til fristelser i form af alkohol eller andre vanedannende substanser. Og da du samtidig er ude af dit vante miljø er det lettere ikke at falde tilbage i de dårlige mønstre.

Du vil først skulle gennemgå en afrusning med det formål at fjerne de giftige stoffer fra systemet. Derefter vil du igennem et fem ugers behandlings forløb gennemgå terapi i grupper og på individuel basis. Og efter endt ophold vil du blive tilbudt opfølgende møder for at forhindre tilbagefald.

Du kan læse mere om alkohol hjælp på behandlingscenter-stien.dk.

More articles