Betonelementmontage kræver god beregning – og værktøj

10 May 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man står overfor den udfordring at skulle lave betonelementmontage, så skal man her kombinere finesse med hårdt arbejde.

Det skal forstås som, at man virkelig er nødt til at lave nogle fine beregninger for, hvordan man sammensætter det her beton med hinanden på den bedste vis, så de sidder ikke alene korrekt sammen, men så de også er sammenfæstede på den bedste måde, så de kan holde længst muligt.

Her kan man således have brug for både dygtige ingeniører, der kan beregne sig frem til, hvordan betonen skal konstrueres, og hvordan man skal gøre, når det skal sammensættes – hvorefter man så skal have fat i noget grovt værktøj eller maskiner, der kan gøre, at man kan sætte det sammen.

Ofte laver man jo sådan en nogle betonelementer i et omfang, så man ikke bare lige kan sætte det sammen med hænderne, men så man ikke alene bliver nødt til at gøre det med værktøj, men der skal også store maskiner til.

Selve disse store elementer, man sætter sammen, skal oftest gøres derude, hvor de skal bruges, så man kan ikke lave den endelige konstruktion på fabrikken og så sende den ud, hvor den skal bruges – de færreste har jo plads til hele bygninger, broer med videre.

Så det kan blive en udfordring at gøre det ude på stedet med vind og vejr, og så løber man ofte ind i udfordringer, som man ikke kunne beregne sig til, men som man først opdager, når man står på stedet.

Og man kan ikke bare tage den lette løsning, for ofte har man netop at gøre med ting, som mennesker skal bruge over et langt forløb, så hvis noget går galt, kan der ryge menneskeliv med i problematikken.

Desuden er der jo også en forventning om, at sådan en konstruktion gerne skal kunne holde sig i mange år, så kvaliteten forventes der også meget til.

More articles