Boligkøb – hvad skal jeg vide?

06 January 2021 Maya Hindsberg

Det er altid spændende at skulle købe nyt hus. Det er dog sjældent så let, at man bare går ind på en boligside, finder drømmehuset og så er det det. Nej, der er besøg til banken, evt. en snak med en eBoligadvokat og en ejendomsmægler, og ikke mindst alle de forskellige dokumenter, som du gerne vil sætte dig ind i, så du har de bedste vilkår, for en god handel. De er især vigtige, hvis du ikke har tænkt dig at bruge en boligadvokat eller en ejendomsmægler.

Købsaftalen

Købsaftalen er det vigtigste dokument, når du laver en bolighandel. Det er nemlig aftalen imellem dig og sælger. Med andre ord, er det den sidste kontrakt, og den der binder. Købsaftalen er omfattet af aftaleloven, hvilket vil sige, at den først er bindende, når begge parter har skrevet under. Det er derfor vigtigt, at du gennemgår den grundigt, da du, når du først har skrevet under, ikke kan trække dig igen uden omkostninger. Derfor kan det også være en fordel at have en boligadvokat inde over, inden du skriver under, eller som alternativ, skal du indføre et advokatforbehold, som giver dig et vist antal dage til at diskutere handlen med en advokat, og trække dig, hvis der er fejl og mangler, du har overset.

Tilstandsrapporten

Tilstandsrapporten er ligeså et vigtigt dokument i din bolighandel. Det er det dokument, som giver dig et indblik i bygningens reelle tilstand. Det er egentlig en frivillig rapport, men hvis der skal være en ejerskifteforsikring, kommer sælger ofte ikke uden om den. 

Det er derfor også en god ide at gå tilstandsrapporten grundigt igennem, så du får et godt overblik over boligens stand, og hvad det er, du køber, så du ikke får nogle trælse overraskelser, når du har overtaget huset. Det er aldrig sjovt at opdage, at der er et problem, der ikke er blevet nævnt.

More articles