Boller i karry – den første ret jeg lærte at lave

02 april 2018 Camilla Skøtt
Boller i karry - den første ret jeg lærte at lave

Da jeg var lille, elskede jeg boller i karry. Det gør jeg såmænd stadig, og i dag er der også noget nostalgisk forbundet med at spise den enkle, danske ret: Det var nemlig den første ret, min mor lærte mig at lave helt selv. 

https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/24930/gammeldages-boller-i-karry kan du finde den opskrift, jeg brugte, da jeg var barn. Det var også den, jeg brugte, mens børnene var små og ville have det så enkelt som muligt – men i dag har jeg tilføjet et par enkelte ekstra ingredienser, som gør den endnu mere lækker. Og opskriften får I lige her.

Ingredienser til boller i karry (4 pers.)

Kødboller:

– 500 g hakket kalve- og svinekød

– 1 løg

– 1 æg

– 5 dl Mælk

– 2 spsk hvedemel

– Rasp

– Havregryn

– Salt og peber

– Vand til kogning

Karrysovs:

– 25 g smør

– Karry

– Hvedemel

– Salt og peber

– Kogevand fra kødbollerne

– Et æble

Tilbehør:

– Ris

Fremgangsmåde

1. Hak løget fint, og rør det sammen med fars, æg, salt, peber og mælk. Herefter tilsættes mel, en smule rasp og lidt havregryn, indtil du synes, kødfarsen ser lækker ud. Den må ikke være fugtig, men samtidig skal den være til at røre rundt. 

2. Kog vand i en gryde sammen med lidt salt. Når det koger, er vandet klar til at modtage kødbollerne. Form dem med en spiseske, læg dem i vandet og lad dem koge, indtil de selv kommer op til overfladen. Cirka 12 minutter.

3. Sæt vand over til ris, mens kødbollerne koger. Når vandet er klar, tilsættes risene, så de er færdige, når karrysovsen er klar.

4. Når de kogte boller er klar, tages de op af vandet og lægges i en skål. Husk at gemme vandet til sovsen.

5. Smelt smørret i en gryde, hæld æbler i sammen med lidt karry og svits det. Når det er bruset af, tilsættes mel, mens du pisker rundt, så det samler sig til en gul, fugtig dej. Herefter tilsættes kogevand fra kødbollerne lidt efter lidt – og du skal huske at piske imens. Mængden af vand afhænger af den ønskede konsistens, så bliv ved, indtil du synes, sovsen ser god ud. Smag til med salt og peber.

6. Hæld bollerne tilbage i sovsen og server med varme ris.

Flere Nyheder