De mange grunde til, at vi fælder træer

07 December 2022 Anders Hansen

editorial

Der er mange grunde til, at man fælder træer. Nogle gange er det for at skabe mere plads, andre gange for at redde træerne fra en udsat situation. I denne blog post vil vi give dig et overblik over de forskellige årsager til, at man fælder træer, og hvordan man gør det mest effektivt.

Du får hjælp til effektiv træfældning med videre her: https://alstraeservice.dk/traefaeldning-topkapning/ 

Træer har gennem historien været brugt til mange forskellige formål. De er blevet brugt til at bygge huse og som krigsredskaber, som en kilde til medicin og som brændstof og mad. I tider med behov blev træer fældet for at få tømmer til at fremstille møbler. Da den industrielle revolution var i fuld gang i det 19. århundrede, blev træer hurtigt en vigtig ressource til fremstilling af papir- og papirmasseprodukter.

I dag fældes træer stadig for træets skyld, men også af andre årsager

F.eks. for at rydde jord til landbrug eller skabe plads til byudvikling. Træer kan også fjernes selektivt af skovforvaltere for at hjælpe med at forvalte skovene mere effektivt eller for at beskytte truede arter. I nogle tilfælde kan fældning af visse træarter endda være med til at bevare biodiversiteten i et område.

træfældning

Der er flere måder at fælde et træ på, men den mest effektive og sikre metode er at bruge en motorsav. Start med at måle den ønskede højde og markere den med tape eller maling. Skær derefter et hak i træets stamme i en 45 graders vinkel for at skabe et ankerpunkt for saven. Skær fra begge sider ind i dette hak, indtil du møder hinanden.

Sørg for, at du har tilstrækkelig løftestang, før du forsøger at save hele træet ned. Til sidst skal du rette toppen af træet væk fra det sted, hvor det vil falde ned, så du ikke forårsager nogen skade.

At fælde træer er ikke noget, vi bør tage let på; de er trods alt vigtige elementer i vores miljø og giver os mange fordele.

More articles