Dyr kan de vildeste ting!

18 July 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi mennesker er også dyr, og hvis vi skal udmærke os med noget, så er det, at vi kan gå oprejst, klatre i træer og fungere i vandet uden hjælpemidler.

Men hvis man i fremtiden, når der ikke er mennesker, skulle beskrive, hvad mennesker var gode til, så var det helt sikkert vores kreative sind med at tage ting og sager omkring os og omdanne dem til brugbare midler, hvilket vi kan finde ud af i kraft af vores bevidsthed.

Dette gjorde, at vi kunne snyde lidt med at kravle flere trin op ad rangstigen på evolutionens stige, fordi vi ikke skulle vente på, hvad naturen ville omstille os til grundet udefrakommende påvirkninger, da vi selv kunne skabe disse ting på rekordtid.

Dyr

Det er noget andet med stort set alle andre dyr, for selvom mange dyr er kreative, så er de ikke i nærheden af at være lige så kloge som os – men derfor kan de stadig en hel masse!

Hvor er dyr bare vilde!

Nogle dyr kan flyve, andre kan se i mørke, nogle kan omdanne gift til et smertestillende virkemiddel, og sådan kunne vi blive ved med at beskrive de ting, som nogle dyr kan, der næsten minder om superkræfter.

Mange af de superhelte, vi kender fra fiktionen, er da også modelleret over dyr, der findes i virkeligheden.

Hvis du vil blive meget imponeret, så kan du tage ned i zoologisk have og lære om de dyr, som der har her.

Hvis det ikke er nok eller faktisk for meget arbejde, så kan du jo bare se en naturudsendelse på TV. 
Her vil du kunne opleve mange flere dyr, end du nogensinde har hørt om.

Endelig kan du da bare kigge på dit kæledyr, for det kan også virkelig meget, og så er det spændende at spekulere i, hvad det måske kan udvikle sig til.

More articles