Hvorfor er børn vilde med bamser?

23 februar 2021 Lykke Holzmann Søby

For et barn er intet lettere end at samle sine bamser op fra gulvet efter endt leg. Deres fyldte kroppe er blide mod små hænder, og at lægge dem væk betyder ofte at man bare smider dem op på sin seng. Når en bamse har brug for rengøring, får den en hurtig tur igennem vaskemaskinen og det fikser som regel problemet med snavs og bakterier. At oprydde en kasse fuld af legoklodser, føles som en rigtig opgave – og de gør ondt, når du træder på dem.

Måske er det derfor børn elsker bamser?

Bamser er pålidelige

Bamser holder længe, ​​efter at de fleste legetøj er gået i stykker. Bamser bøjer, knækker eller buler ikke. De har ikke skærme, der knækker, batterier, der løber tør, eller dele, der går tabt. Et barn kan når som helst afhente eller lægge et udstoppet dyr uden besvær. De er gode til at tage med på en biltur eller på en flyrejse. Hvis en bamse pludselig og imod al forventning revner, kan den repareres med en nål, en tråd og lidt ekstra fylde. Med deres dejlige smil, hyggelige kram og mange års holdbarhed er bamser virkelig de perfekte venner.

Man kan lære af sin bamse

Børn føler sig ikke kun trøstet af et dejligt bamsekram, men de lærer vigtige social-følelsesmæssige færdigheder, mens de leger med dem. Børn lærer empati, pleje og passe, for at nævne blot nogle få ting. Derudover øver de også sprogfærdigheder og fantasifuldt spil sammen med bamsen som de taler med, hvilket er afgørende for en sund udvikling.

Det er grunden til, at terapeuter ofte bruger udstoppede dyr til at hjælpe børn med at genoprette stressende eller forstyrrende begivenheder, så de kan behandle deres følelser. De bruges også af fagfolk til at modellere adfærd og til at tale om hårde følelser og emner, som et barn normalt ikke taler om.

Bamse har mange fordele – specielt TY Bamser – med deres store lidenskabelige øjne, kan give børn meget mere end man lige tror.

Flere Nyheder