Indramning – hvordan du kan gøre dine billeder ekstraordinære

24 August 2023 Cathrine Poulsen

editorial

Indramning er en vigtig del af kunst- og kulturverdenen. En god indramning kan virkelig gøre en forskel for et billede. Det løfter billedet og kan ændre dets udtryk og følelse grundigt. Derfor er det vigtigt at tænke over, hvordan du gerne vil have dine billeder indrammet for at få det bedste resultat. Her får du en kort guide til, hvad du bør tænke over, når du skal indramme dine billeder.

Vælg den rigtige ramme

Det er ikke nok at vælge en ramme, der passer i størrelse. Det er også vigtigt at tænke over, hvilket materiale rammen skal være i, og hvilken stil den skal have. Der findes mange forskellige rammer at vælge imellem: trærammer, metalrammer, plastikrammer osv. Det vigtigste er, at rammen passer til billedet og den stil, du ønsker at give det. Hvis billedet er i farver, kan det være en god ide at vælge en simpel, neutral ramme. Er det derimod et sort-hvidt billede, kan en lidt mere prangende ramme give billedet ekstra liv og karakter. Derudover kan du også tænke over forskellige flotte smådetaljer på rammen.

Pas på med reflekser

Vær opmærksom på reflekser i glasset eller plastikken i rammen. Hvis du placerer dit billede et sted med stor lystilgang, kan det være en god ide at bruge UV-beskyttet glas eller plastik. Det vil mindske reflekserne og forhindre misfarvning af billedet. Derudover kan det også være en ide at vælge glas eller plastik med anti-refleksbehandling. Her vil du opleve, at billedet opleves mere levende, når reflekserne minimeres eller helt elimineres.

Inden du laver en større investering, kan du forsøge med et prøvemiljø

Inden du investerer i den store indramningsproces, kan du overveje at prøve dit billede af i en billigere ramme. Dermed kan du nemmere se, om billedet falder så godt til i den ønskede ramme, som du troede. Dette kan du fx prøve ved at købe en billig standardramme i supermarkedet. Det er trods alt sjovere at opdage det nu, end efter du har betalt for en dyr speciallavet ramme.

Vælg en professionel indrammer

Hvis du overhovedet ikke føler dig sikker på, hvordan du skal indramme dit billede, kan det være en god ide at vælge en professionel indrammer. En professionel indrammer vil kunne tilbyde dig god hjælp og rådgivning om valg af materialer og stil. Ved at tage fat i en professionel vil du samtidig sikre dig, at dit billede bliver indrammet korrekt, og at investeringen ikke går til spilde i et indramningsarbejde, du har forsøgt dig med uden fornyet succes.

indramning

Indramning handler om at vælge en ramme og belysning, der præsenterer dit billede på bedst mulige vis, så der opstår en samlet helhed. Med disse gode råd håber vi, at du kan føle dig mere sikker, når du skal vælge ramme til dit billede i fremtiden. Men husk, at de vigtigste kriterier er dine egne øjne og smag – det er dét, der kan gøre forskellen. Find inspiration her https://www.galleri-artexpo.dk/indramning.

More articles