Kan trægulvet vækkes til live med en gulvafslibning?

03 august 2021 Camilla Skøtt

Har dit trægulv set bedre dage, eller har du overtaget en bolig, hvor du ikke bryder dig om den overfladebehandling, trægulvet har fået? Det er der råd for – bare læs med her.

Gulvet fylder en ret stor del, når det kommer til indretning af vores hjem. Først og fremmest fordi det er en stor flade, men også fordi vi ikke kan undgå at se det – det er ikke ligesom loftet, hvor vi sjældent vender øjnene hen. Af den årsag er det også vigtigt, at gulvet er flot, at vi kan lide dets udseende.

Men hvad gør du, hvis det ikke er tilfældet?

Du fatter ganske enkelt om værktøjet (eller får en fagmand til at gøre det) og giver gulvet en ordentlig overhaling. Det skal slibes og behandles på ny, så du får det udtryk, du drømmer om.

Tror du ikke, det er muligt? Så læs denne artikel: https://ideertilhuset.dk/faa-dit-lyse-og-koenne-traegulv-tilbage-med-en-gulvafslibning/

Pas på dit “nye” gulv

Kommer du i mål med renoveringen af dit trægulv, og får det et look, du synes om – ja, så er der al mulig god grund til at passe på det, så du ikke skal sætte det i stand igen inden for den nærmeste fremtid. 

I den forbindelse har vi tre gode råd:

1) Gå ikke ind med sko. Heller ikke selvom det er fristende lige hurtigt at smutte ind efter de nøgler, du har glemt på køkkenbordet.

2) Brug filtpuder. Ikke bare under stolene, men under alle større møbler. Det er en kærkommen gave til dit trægulv.

3) Pas og plej det efter forskrifterne. Vi ved godt, at du ikke er vild med rengøring, men giv dit trægulv lidt kærlighed ved at vaske og pleje det, som overfladebehandlingen har brug for.

Tilbage er der vist kun at sige god fornøjelse med istandsættelsen af dit trægulv – vi håber, det lykkes.

Flere Nyheder