Pres ikke processen med at lægge et nyt tag

26 July 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Groft sagt, så findes der to faser med at få lagt et nyt tag:

– Den teoretiske fase, hvor man planlægger alt fra, hvilket nyt tag man gerne vil have, hvordan man får fjernet det gamle, om man skal gøre det selv eller får andre til arbejdet fra start til slut – helt eller delvist – og eventuelt oprydningsprocessen til slut.

– Den praktiske fase, hvor man udfører selve arbejdet, som man har planlagt ovenover, hvor man så måske løbende er nødt til at justere tidsplanen for, hvad der kommer til at ske, fordi man ikke kan planlægge sig ud af alt.

Dog er godt begyndt halvt fuldendt, som man siger, så det er især med sådan et stort projekt som det her nødvendigt, at man planlægger sig ud af det med alt fra at tjekke vejrudsigten, så man ikke står uden tag, når der kommer en storm.

Men man kan, som vi har nævnt, heller ikke forberede sig på alt, og man kan også planlægge sig i blinde, så man overvejer flere scenarier og endda risici, der er så små, at man ender med at spilde tid på at planlægge.

Måske bliver man endda så lammet af planlægningen, at man aldrig kommer videre fra dette stadie og stirrer sig blind på det.

Man er derfor nødt til at sætte sig en deadline for, hvornår man går i gang, og hvis man selv føler, man er ved at planlægge sig for meget, så er det med at komme videre.

Dog er det smart lige at afsætte lidt mere tid, end man ellers havde regnet med, så man ikke støder på hindringer eller noget uforuset (som man aldrig havde set komme i planlægningsfasen), som ødelægger hele processen med at lægge taget.

At lægge et godt tag korrekt kræver den tid, som det tager, men man kan godt lægge en god slagplan for, hvad man skal gøre – så længe man er klar til at afvige fra den.

More articles