Salg af dødsbo til opkøb af marskandiser

05 april 2020 Astrid Pedersen
Salg af dødsbo til opkøb af marskandiser

Står du med det jordiske gods tilhørende en nys afdød ven eller slægtning – og aner du ikke hvad du skal stille op med det? Så kan du overveje at lade en marskandiser opkøbe dødsboet.

Hvordan foregår salg af dødsbo?

Ved salg af dødsbo sælger du enten hele dødsboet eller dele heraf til en marskandiser for en pris, som I begge bliver enige om. Når du ønsker at indgå aftale med din marskandiser om salg af dødsbo, starter I med at gennemgå hele dødsboet for at klarlægge, om der er effekter som du selv ønsker at beholde.

Dette er selvfølgelig ikke nødvendigt hvis du på forhånd har besluttet at overdrage hele dødsboet til marskandiser – men det anbefales alligevel at gøre det, da det vil være nemmere for både dig og marskandiser at blive enige om en fair pris.

Under gennemgangen af dødsboet vil marskandiseren og du i føllesskab sørge for at alle effekter bliver mærket op. Skulle der i dødsboet befinde sig genstand, som er behæftet med monetær værdi – for eksempel kunstværker eller antikke møbler – vil marskandiseren selvfølgelig gøre dig opmærksom herpå, så du ikke bliver snydt.

Efter gennemgangen af dødsboet vil din marskandiser udfærdige en dødsbo kontrakt, i hvilken den endelige pris er angivet. Så snart I begge har underskrevet, vil marskandiseren og hans eller hendes folk påbegynde rydning af dødsbo. Samtlige effekter – selvfølgelig med undtagelse af de, du eventuelt selv ønsker at beholde – bortskaffes under iagttagelse af den størst mulige respekt og diskretion på behørig vis og efter aftale. Og du får straks det aftalte beløb i hånden.

En dygtig og velrenommeret marskandiser vil selvfølgelig sørge for, at huset eller lejligheden rengøres efter rydning af dødsbo.

Marskandiseren i Store Kongensgade har mange års erfaring med opkøb af dødsbo i København og omegn. Kontakt Marskandiseren i Store Kongensgade vedrørende salg af dødsbo på dødsbo-rydning.dk 

Flere Nyheder