Mangler du en tandlæge i Hjørring?

21 January 2021 Johanne Hansen

editorial

Hvornår har du sidst været til tandlægen?

For nyligt, tænker du måske? Prøv og gå ind og undersøg, hvornår du sidst har været til tandlægen. Hvis du undersøger det ordentligt, vil du formegentligt finde ud af, at det faktisk var lidt længere tid siden sidst end først antaget.

Dette skyldes ofte, at så priveligerede som vi danskere nu engang er, så er det eneste, vi ikke får betalt igennem vores – bevares – høje skat, nemlig tandlægeregningerne. Nogle synes måske, at den skat, de skal betale, er så høj i forvejen, at det sidste man egentlig sådan står og magter, er at skulle betale dyre tandlægeregninger ved siden af.

Fordi de er dyre tandlægeregningerne. Tag nu for eksempel en tandlæge i hjørring … om man vil det eller ej, kommer et tjek hurtigt op på de omkring 500 kroner, og det kan være svært for nogle at have en holdning til, fordi de måske føler, det er penge ud af vinduet, når der ikke var noget galt med deres tænder. Og gudskelov for det da. 

Men hvis uheldet er ude, er det selvfølgelig straks værre: Så skal bisserne fikses og en rodbehandling kræver altså udholdenhed grundet smerten, men også at pengepungen kommer frem – for det kommer altså oftest til at koste kassen. Dog kan Danmark i nogle tilfælde dække lidt af regningen, men det ændrer ikke på, at det oftest er af høj kurs disse tandlægebesøg ligger i. 

Så hvorfor skal du egentligt tage dig den ulejlighed og tage til tandlæge?

Det er der heldigvis en rigtig god grund til: Jo længere du udskyder besøget, desto højere bliver regningen. Du udskyder med andre ord bare problemerne hvilket gør, at du i sidste ende vil ende med, at dine problemer bare blive større. For hvis det ene ikke virker, jamen så fører det til bakterier i noget andet. Så gå til tandlægen – for din egen skyld.

More articles