Mangler du inspiration til fredagsmaden? Prøv risotto

17 September 2018 Emilie Jacobsen

editorial

En rigtig god måde at starte weekenden på er ved, at du laver noget lidt særlig mad. At du allerede nu nyder, at du har god tid, og at du kan forkæle dig selv og familien lidt ekstra. Det er med til at gøre, at du kommer til at starte weekenden på den helt rigtige måde. 

En af de retter, der er virkelig velegnede til denne form for fredagsmad, er risotto. Det tager noget tid at lave det, til gengæld smager det også utrolig godt. Det er derfor al tiden i køkkenet værd. 

Egentlig er der ikke så meget arbejde i det for dig at lave maden. Det tager noget tid for risene at blive møre. Det er derfor, at retten kommer til at tage lidt længere tid. 

Den store fordel ved risotto er, at du kan variere den ud i det uendelige. Du kan spise det hver fredag i et helt år og stadig lave det på en ny måde. Det er derfor virkelig en lækker og varieret ret, som du aldrig vil blive træt af at lave. 

Når du først kender en god grundopskrift på retten, vil du have nemt ved at variere den. Du kan starte med at variere, hvilke grøntsager du kommer i. Du kan for eksempel både bruge ærter, svampe, sojabønner, asparges og en lang række andre grøntsager. 

Derefter kan du variere, hvilken form for kød du kommer i. Du kan lave med kylling, kalkun, bacon eller prøve en vegetarisk udgave. 

Mangler du inspiration til, hvilken form for risotto du skal lave, er det altid en god ide, at du ser på nettet. Det kan for eksempel være på kogebogen dk-kogebogen.dk. Der kan du finde et væld af risotto-retter, hvilket er med til at gøre, at du nemt kan finde nye versioner at prøve af. For eksempel har de en lækker pølse-risotto. 

More articles