Beregn dit Co2 udslip

16 marts 2022 Steffen Hansen

advertorial

Du kan meget let med et nyt webværktøj foretage diverse Co2 beregninger, det er så simpelt at indtaste et kommunenavn samt et årstal, som de skal beregnes i. Derudfra så vil der straks være data omkring alt det co2 udslip som en kommune laver.

Det bliver fordelt på forskellige niveauer såsom: energi, tansport, kemiske processer, affaldsdeponi. så kan man herefter kigge på hvordan man begrænser udslippet af co2’en, hvis det står meget slemt til. Hvis du ønsker at vide mere omkring emnet, så læs med her. 

co2 beregner

Co2 Beregneren

En Co2 beregner kan beregne både kommunerens forbrug, men tager også højde for alle borgernes Co2 udslip. Det omhandler et årligt tidkrævende regnskab, som nu kan klares på få sekunder. Før i tiden skulle man indhente en masse data, når der skulle foretages diverse Co2 beregninger.

Som tidligere nævnt så var det meget tidkrævende. Man skulle tage højde for alt Co2 udslip, fra borgere, fly, søtransport og mere mere, man skulle endda have kommunerenes antal af træer med i regnskabet for at kunne beregne det korrekt.

International standard

Co2 beregneren er lavet til at give kommuner et overblik over deres udledninger fra de forskellige sektorer, det gælder både energi og transport. De her tal skal være med til at bygge fremtidige samarbejdsaftaler mellem energiselskaber og andre virksomheder. Web værktøjet er fremstillet til at hjælpe med at begrænse den nationale udledning af forskellige gasser. Beregneren giver en mulighed for at kunne se hele datasæt og sammenligne dem med tidligere år. Når man bruger beregneren så slipper man faktisk for at indsamle en helt masse data hvert år, hvilket er meget tidskrævende.

Co2 udledning i Danmark

Størstedelen af landets udledning af Co2 kommer fra handel og transport.

På andenpladsen er virksomheder som el, gas og varme sektoren. 

I 2006 toppede Danmarks årlige Co2 udslip, siden da har det været i forbedring.

Flere Nyheder