Har du som tømrer talt med din fagforening inden denne opgave?

16 December 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du står der som tømrer i Frederikshavn, hvor I er mange tømrere om at lave den opgave, men så spidser det til, og man skal lige færdiggøre noget, som man skal skynde sig at gøre, så sjakbajsen beder en om at gøre det.

Men noget nager i en, for man ved egentlig godt, at man ikke er uddannet til det, men omvendt: hvor svært kan det lige være?

Samtidig kommer man i tanke om, at man i ens kontrakt har det påskrevet, at den slags opgaver skal man ikke påtage sig, men det her er jo en mindre udgave af den slags opgaver, og den burde du da godt lige kunne klare.

Det vil dog give et hyr med fagforeningen, men omvendt har I travlt med arbejdet, og I skal skynde jer, og du vil gerne gøre chefen glad.

Hvad skal du dog gøre?

Tag det mest fornuftige valg

Selvom chefen kan virke som den flinkeste i verden, der tit har hjulpet dig, så er det også hans opgave at få tjent penge og få arbejdet udført effektivt.

Så vedkommende tænker måske ikke lige over i situationen, om den her opgave er noget, du som almindelig tømrer kan klare eller ej, og det er ikke ilde ment.

Men derfor skal du stadig takke nej til den opgave og henvise til kontrakten, eller hvad fagforeningen siger.

Måske kan det skabe en dårlig stemning på stedet, så man skal bruge tid på at finde den rette tømrer, der kan gøre arbejdet – men så er det også gjort korrekt og ordentligt!

Det er jo til fordel for alle parter i sidste ende.

Skulle du få et hyr med chefen senere eller føle, du bliver forskelsbehandlet eller ligefrem fyret, så er det her, hvor du kan tage fat i din fagforening og få hjælp.

De er til for at passe på dig – og du er den vigtigste i dit liv!

More articles