Komplet guide til husejeren

30 januar 2021 Silje Hansen

I denne artikel kan du blive klogere på, hvilke udgifter og omkostninger der er forbundet med at blive boligejer. Herudover kommer vi ind på nogle af de vedligeholdelsesopgaver der også følger med, når du køber ny bolig. 

Du kan dermed få et kort overblik over, hvad du skal være opmærksom på, når du skal ud og købe din drømmebolig. På denne måde kan du få en god oplevelse med et boligkøb, frem for at de mange overraskelser gør det til dit værste mareridt. 

Hvilke faste omkostninger er der forbundet med at være husejer?

Når du køber en bolig er det ikke kun renter og gebyrer, som du skal forholde dig til. Du skal også betalt skat af din grund og ejendom hvert år. Det er uanset om du har betalt din bolig ud eller ej. De faste ejerudgifter kommer hvert år lige så længe du ejer boligen. Det er f.eks. ejendomsskat, som du skal betale til dine lokale kommune. Det er også ejendomsværdiskat som du skal betale til staten. 

Herudover kommer du til at skulle lave en husforsikring i forbindelse med dit boligkøb. Det er ikke lovpligtigt, men oftest et krav fra bankerne og realkreditinstitutterne før du kan låne penge. 

Til sidst kommer der løbende indbetalinger til ejerforeningen, som typisk går til at vedligeholde fællesområderne. I ejerforeningen kan der også være en aftale om at pengene går til snerydning, trappevask, affaldsordning, juletræsafhentning og meget andet. 

Sådan vedligeholder du din have

Udover de økonomiske forpligtelser du kommer til at få i forbindelse med dit boligkøb, er der også vedligeholdelsesopgaver hvis du ejer en have. For at sikre dig en flot og brugbar have, er det nødvendigt at slå græs og klippe hæk.

Er du i tvivl om, hvornår eller hvordan du gør det bedst, kan du med sikkerhed finde svar hos husblog.dk.

Flere Nyheder