Lad et professionelt misbrugscenter hjælpe dig ud af din afhængighed

04 april 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Det er vigtigt at du søger professionel hjælp hvis du ønsker at komme ud af din medicin afhængighed. Hvis man først er havnet i et afhængigheds betinget misbrug af receptpligtig medicin som for eksempel opioider eller benzodiazepiner kan det være nærmest umuligt at komme fri af dette på egen hånd.

De virksomme stoffer i de to forskellige typer præparater skaber lynhurtigt både dyb afhængighed og tårnhøj tolerans. Dette betyder at du i løbet af meget kort tid vil kræve større og større mængder af det pågældende stof for at opnå den ønskede effekt. Denne vil først være smertelindring, dernæst rus – og sluttelig blot at holde de utroligt grimme abstinenser fra døren.

Netop disse abstinenser er hovedårsagen til at du ikke blot selv kan gå i gang med afvænning. Allerede efter få timer uden den vante dosis vil du føle trangen til en pille – eller flere af slagsen. Efter kort tid vil du begynde at kunne mærke abstinenserne. Og det er meget lidt sandsynligt at du vil klare dig igennem det første døgn uden tilbagefald.

Misbrugscenter

Opioid abstinenser er nemlig en til en sammenlignelige med de abstinenser en heroin narkoman oplever hvis vedkommende forsøger at kvitte stofferne cold turkey. Du kan opleve voldsomme svedeture og opkastninger hvilket kan føre til dehydrering og bevidstløshed.

Du vil få smerter i hele kroppen såvel som i hovedet, lige som muskel kramper og brændende fornemmelser i huden ikke er ualmindelige abstinenser symptomer. Og i allerværste fald vil du udvikle svær depression, selvmordstanker, delirium og hallucinationer.

Få hjælp til afgiftning hos Behandlingscenter Stien

Hvis du gennemgår en professionel afgiftning på et behandlingscenter vil du være i trygge hænder. Du vil kunne få diverse remedier til lindring af smerte og ubehag. Og der er mulighed for at lægge et saltvands drop som kan forebygge dehydrering. Du kan læse mere om afgiftning, og kontakte Behandlingscenter Stien direkte via hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder