Sådan gør du haven klar til efterår og vinter

26 september 2021 Emilie Jacobsen

Inden efteråret og vinteren får alvor sætter ind, er der en række opgaver i haven, som det er en god ide, at du får løst. Dermed kan du gå vinteren og ikke mindst dens hårde vejr i møde og vide, at du har forberedt din have, så godt som muligt. 

Her giver vi dig tre tips til, hvordan du kan gøre haven klar til efteråret og vinteren. Vi er blevet inspireret af stecksfliserens.dk. De står blandt andet for effektiv fliserens og for haveservice. 

1. Få renset dine fliser 

Har du ikke fået renset dine fliser i løbet af sommeren, er efteråret det perfekte tidspunkt at gøre det på. Selvom du måske ikke kommer til at bruge haven lige så meget om vinteren, er det rart for dig, at havestien ikke er fuld af alger, der bliver glatte i regn og frost. 

Du kan få hjælp til fliserens af stecksfliserens.dk. Som du næsten kan gætte dig til ud fra navnet, har de specialiseret sig i opgaven. 

2. Afdækning rundt om sarte planter 

Har du planter i haven, der ikke så godt kan tåle det danske klima, er det vigtigt, at du får dækket af rundt om dem om efteråret. Ved at dække af med grangrene under planterne beskytter du deres rødder, så de ikke bliver helt så udsatte for frost. 

Har du planter i krukker, bør du tage dem ind om efteråret. Planternes rødder er nemlig langt mere udsatte i en potte end, når de står i jorden. Stil dem et sted, hvor det stadig er køligt, men hvor det ikke kan blive frostvejr. 

3. Sørg for at al jord er dækket 

Er der noget jord i haven, der er bart, er det også om efteråret, at du skal sørge for at få det dækket. Det kan for eksempel være der, hvor du har haft en køkkenhave. Hvis jorden ikke er dækket, enten af en plante, der forgår i løbet af vinteren eller plast, vil regnen i løbet af vinteren vaske næringsstofferne ud, og en bar jord bliver hurtigt overtaget af ukrudt. 

Flere Nyheder