Vold hører ikke til i hjemmet!

16 November 2022 Camilla Sørensen

editorial

Mange kvinder vælger at flygte fra deres hjem, når de er udsat for vold. Det kan være svært at finde et sted, hvor man kan føle sig tryg, og derfor er det vigtigt, at vi har kvindekrisecentre rundt om i landet.

I denne artikel tager vi et kig på, hvad et kvindekrisecenter er, og hvem der kan bruge det. Vi vil også fortælle dig lidt om, hvordan du finder et k, samt hvad du skal overveje, hvis du har børn. Er du en kvinde, der ønsker hjælp til at stoppe volden? Så er denne artikel noget for dig!

Hvad er et kvindekrisecenter?

Et kvindekrisecenter er en vigtig ressource for kvinder, der oplever vold i hjemmet eller seksuel vold. Disse centre tilbyder en række tjenester, herunder rådgivning og støttegrupper, uddannelsesworkshops om emner som selvpleje og sikkerhedsplanlægning, juridisk rådgivning og henvisning til andre ressourcer i samfundet.

kvindekrisecenter

Hvis du leder efter et sted, hvor du kan føle dig sikker, kan det være svært at vide, hvor du skal henvende dig. Heldigvis findes der mange krisecentre rundt om i landet, som tilbyder hjælp til kvinder og deres familier, der flygter fra voldelige situationer. For at finde et krisecenter i nærheden af dig skal du blot søge hurtigt på nettet efter “kvindekrisecentre” eller “krisecentre for vold i hjemmet”. Du kan også henvende dig til dit lokale lokalcenter eller din lokale kvindeorganisation, da de ofte har oplysninger om krisecentre og andre ressourcer.

Har du børn?

Hvis du har børn, er der nogle vigtige ting, du skal overveje, når du leder efter et krisecenter. Mange krisecentre, der tager imod familier, kræver, at mindst én forælder bliver i hjemmet med børnene om dagen. Det skyldes, at børn nogle gange kan være usikre i disse omgivelser, især hvis de stadig er små eller ikke kender områdets geografi særlig godt. Desuden har nogle krisecentre politikker mod at acceptere visse typer kæledyr på grund af sundheds- og sikkerhedshensyn.

More articles