Ikano: Det skal du kigge efter, når du låner penge

28 april 2021 Camilla Skøtt

Det er svært at få nok af penge, mens det er ret let at få for lidt af dem. Står du i en situation, hvor du mangler kontanter, kan du overveje et lån, men i så fald er det en god idé at lægge et budget.

Vi har talt med Ikano Bank for at høre, om de har nogle gode råd, de vil dele ud af til folk, der overvejer at låne penge. Vi antager nemlig umiddelbart, at det ikke er en god idé blot at vælge det første det bedste lån. Og det viser sig, at vi har ret:

“Når du skal låne penge, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du kigge lånevilkårene grundigt igennem, så du ved nøjagtigt, hvad du betaler for, hvor meget du skal betale tilbage og hvornår afdragene skal falde. Men det er mindst lige så vigtigt, at du sikrer, at du rent faktisk har råd til at låne pengene – og det gør du med et budget.”

Sådan lægger du et budget

Når du skal lægge et budget, er det essentielt, at det bliver så retvisende som muligt, så du ikke pludselig står med uforudsete udgifter, du ikke har råd til. Det klarer du ved at hente dine kontoudtog fra de seneste tolv måneder – når du kigger tilbage på et helt år, er du nemlig sikker på ikke at overse noget.

Herefter lister du alle dine fast udgifter op i én kolonne, dine variable udgifter i en anden og dine indtægter i en tredje kolonne. Når du trækker udgifterne fra dine indtægter, ved du, hvor mange penge du har til rådighed hver måned – og det er det beløb, du skal kunne brug af, når der skal afdrages på lånet. Dermed med ved du altså, hvor meget du har råd til at låne.

Flere Nyheder