Med en headhunter til hjælp finder du de rette medarbejdere

18 februar 2018 Astrid Pedersen
Med en headhunter til hjælp finder du de rette medarbejdere

En rekrutterings – eller ansættelsesprocedure kan let gå i hårdknude, hvis du selv skal stå for den. Især hvis dit firma eller din organisation ikke er i besiddelse af en decideret HR-afdeling, og hvis den profil, du leder efter, skal have et kompetenceniveau, som du ikke selv føler dig klædt på til at bedømme. Hvis du finder dig selv i denne – eller lignende – situation, bør du overveje, om der skal en professionel headhunter på banen.

Hvad kan en headhunter?

Før i tiden forbandt man typisk headhunters udelukkende med stillinger i den absolutte top, som for eksempel bankdirektører eller CEOs for mega koncerner. Det er klart, at søger du en top chef, er det nødvendigt at få en headhunter ind over.

For det første har den professionelle headhunter den fornødne ekspertise, der skal til for at vurdere, hvilken profil, der vil passe bedst ind i din virksomhed. For det andet kan headhunteren trække på et stort og bredt netværk af egnede profiler, og således spare din virksomhed for en del af selve de indledende øvelser i rekrutteringsforløbet.

Men faktisk foregår headhunting ikke udelukkende på top niveauer. I takt med, at arbejdsløsheden er faldet i Danmark, og mange særligt specialiserede stillinger er vanskelige at få besat, ses det oftere og oftere, at attraktive profiler inden for områder så som regnskab, analyse, udvikling og andre specialist områder inden for IT bliver gensyand for professionel søgning og rekruttering af headhuntere. Så hvis du skal have besat en af disse ekspertstillinger, kan du også med fordel anvende en headhunter til formålet.

Headhunteren kan hjælpe dig på alle trin i rekrutteringsprocessen, lige fra specificering af den konkrete stilling med alle de krav, den måtte indeholde, over selve search & select proceduren og de indledende samtalerunder, til den endelige udvælgelse af den optimale kandidat.

Læs mere  om headhunting på dedikation.dk

Flere Nyheder