Lad en lokal gulvmand foretage en billig gulvslibning

27 februar 2021 Astrid Pedersen

Smukke og velholdte trægulv er en pryd for enhver bolig. Et trægulv føles fantastisk at betræde og er en sand fryd for øjet, såfremt det selvfølgelig er blevet passet og plejet efter alle kunstens regler.

Er du i besiddelse af et hus eller en lejlighed som er forsynet med ægte trægulve kan du betragte dig selv som værende heldig. Men der følger også et stort ansvar med trægulve i form af omhyggelig vedligeholdelse og pleje af det smukke træværk. Ellers risikerer du at dine trægulve hurtigt bliver grimme og nussede i overfladen.

Træ er et levende og organisk materiale som desværre ikke altid er lige så slidstærkt som andre gulvtyper. Derfor vælger mange bolig ejere at skifte de kønne trægulve ud med mere rengørings venlige og modstands dygtige materialer som for eksempel beton, cement, epoxy, linoleum, vinyl eller klik parket i syntetisk laminat.

Sidst nævnte ligner måske nok træværk men har på ingen måde samme look and feel, og bidrager ikke med lignende akustik eller hjemlig atmosfære. Derfor er det faktisk rigtig synd at skrotte et trægulv som ellers er både sundt og intakt blot fordi det har pådraget sig nogle overfladiske skønhedspletter i tidens løb. Især når gulvet med stor sandsynlighed kan blive rigtig pænt igen med hjælp fra en dygtig gulvmand.

Hvordan kan mit slidte trægulv blive flot igen?

Ved en gulvafslibning, hvor den øverste del af træværkets overflade på skånsom vis fjernes med sandpapir, kan de mest iøjenfaldende småskrammer, ridser pletter, skjolder, slidspor og gulnede plamager fra solfalming hurtigt fjernes.

Du vil blive overrasket over hvor flot dit trægulv kan blive ved en gulvafslibning. Gulvet vil typisk komme til at fremstå smukkere og mere ensartet samt flere toner lysere i overfladen end før. Og med den rette efterbehandling vil gulvet kunne komme til at stå som nyt igen. Se eksempler på forslagtilhjemmet.dk.

Flere Nyheder